Work and Travel

Intership / Trainee USA

Internship (Amerika’da Uzun Dönem Maaşlı Staj) programı U.S. Department of State tarafından yetkilendirilmiş sponsorlar aracılığı ile gerçekleştirilen bir kariyer programıdır.  Bu program Work and Travel gibi sezonluk personel olarak çalışacağınız bir program değil profesyonel gelişim sağlayan mesleki kariyer programdır.

‘INTERN’ statüsünde ABD’de kendi sektörünüzde gerçekleştirilen ve deneyim elde etmek isteyen kişilere, mezuniyetlerinin üzerinden geçen süreye bakılmaksızın 34 yaşına kadar bu programa katılma şansı verilmektedir.

Internship programı da J-1 vizesi statüsünde üniversite de öğrenim gördükleri branş ile ilgili olarak ABD’de 12-18 aylık olarak değişen sektöreldeneyim elde etme imkanı sunmaktadır.

Amerika da sektöre ve profesyonel bir l deneyim kazanabilir , Intern (stajyer) statüsünde çalışarak para kazanabilir, mesleki ve sosyal acıdan kendi gelişiminizi sağlayabilirsiniz., Alternatif iş bularak  kariyerinizi tamamen değiştirebilirsiniz.Aynı zamanda  Türkiye’ ye döndüğünüzde almış olduğunuz deneyim ve birikim ile sektörünüzde bulunan en iyi  firmalara başvurabilir ve diğer adaylardan bir adım önde olabilirsiniz.

Amerika’ da maaşlı staj programı kapsamında özellik Turizm otelcilik sektöründe olan  Front Office, FoodandBevarage, Culinary-Cook başta olmak üzere, işletme, Lojistik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında bir çok işveren her yıl saatlik 10-20 USD ücret karşılığı çalışmak üzere işe almaktadır. Özellikle aşçı ı ve servis elemanı pozisyonlarında çok sayıda stajyere ihtiyaç duyulmakta olup adaylar Amerika’ nın en gözde  ve prestijli otellerinde kariyerlerine apayrı bir deneyim katmaktadır.

Internship Programına Kimler Katılabilir ve şartları

  • 18 – 35 yaşları arasında olmak.
  • En az intermediate (Akıcı) seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmak..
  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinde Öğrenci ya da mezun olmak. Mevzuniyetinin üzerinden 12 ay ve üzeri zaman geçmiş ise aynı zamanda en az 1 yıllık mesleki deneyimi olması gerekmektedir
  • Eğer ilk okul, lise vb dereceden mevzunu ise yeterli dil seviyesine sahip adaylar 5 yıllık mesleki deneyim gösterdikleri takdirde de programa katılım sağlayabilmektedir.

Ilgili bölümlerde üniversite eğitimi almakta olan ya da bu bölümlerden mevzuniyetinin üzerinden henüz 1 yıl geçmeden programa katılan adaylar Intern Statüsünde programa katılmaktadır. İlgili bölümlerden mevzuniyetinin ardından en az bir yıl ve üzeri zaman geçmiş olan ya da ilgili alanlarda üniversite eğitimi almamış ancak sektörel olarak 5 yıl ve üzerinde deneyimi bulunan adaylar ise Trainee Statüsünde programa katılım sağlamaktadır.

Intern veya Trainee programının birbirinden hiçbir farkı bulunmamaktadır. Katılan adayın niteliği doğrultusunda statü belirlenip her ikisi içinde aynı işlemler ve program organize edilmektedir. 

J1 MAASLI STAJ PROGRAMININ İŞ TÜRLERİ ? 

Programa bir çok farklı sektörde ve alanda katılma imkanı bulunmaktadır ancak Grand International tarafından yılın her anında Turizm - Otelcilik sektöründe programa katılmak isteyen adaylar kabul edilmektedir. Turizm otelcilikte F & B, Aşçılık ve Mutfak sanatları, Resepsiyon ve Ön buro alanında Shereton, Ritz-Carlton, Hilton, Hyatt, JW Marriott ve daha birçok 4 ve 5 yıldızlı otelde açık pozisyonlar bulunmaktadır.

Turizm otelcilik sektörü dışında Pazarlama, Müdendislik - Sadece Bilgisayar ve Yazılım, Lojistik, Uluslarası Ticaret, Resklamcılık, İşletme ve ekonomi alanında çok sınırlı sayıda pozisyon açılmakta ve bu alanda programa katılmak isteyen adayların öncelikle bizi arayarak uygun pozisyon olup olmadığı teğit edilmeli ya da bu alanlarda staj imkanı için bekleme listesine alınması gerekmektedir. 

Ne Kadar Kazanılır?
Katılımcı intern statüsünde bulunduğu işletmelerde saatlik 10.00 – 20.00 USD arasında ücret alabilmektedir.

  • Haftalık 35 – 40 saatlik sürelerde görev almak da mümkündür.
  • Haftalık 40 saat aşımında ‘overtime payment’ kuralı işlemektedir.

PROGRAM MALIYETI

4500 $

Program Ücretine Neler Dahildir?

1)      İşe yerleştirme, konaklama organizasyonunun yapılması

2)      J-1 vize başvurusu için gerekli olan DS-2019 formu

3)      DS-160 ve SEVIS işlemlerinin yapılması

4)      Program süresince  250.000 USD’lik ferdi ve kaza sigortası

5)      Program katılım ücreti

6)      Vize randevusunun ayarlanması

7)      Öğrencinin program sürecince ihtiyacı olacak bilgilerin verileceği oryantasyon programı

8)      Sosyal Güvenlik numarasının alımında yardım

9)      Vergi iade işlemi

10)    Amerika”da 7-24 bireysel ve sponsor yardımı

INTERNSHIP PROGRAMINDA KONAKLAMA

Intern-Traine programı ile yurtdışına çıkan öğrencilerimizin konaklamaları genellikle çalışağı Otel veya Restaurant tarafından ikinci bir seçemek olarakta uygun bir bütçe ile çalışacağınız yerin  civarında sağlanmaktadır. Genellikle konaklama ücretleri , haftalık 80 $ ile 150 $ civarında olmaktadır.

Katılım Tarihleri ve Süresi

Yılın her döneminde katlım sağlayacağınız bir programdır.Programa başvuru tarihinizden en az 2 ay devam eden bir süreçtir.

Internship programı 6 ,12 ve 18 ay katılım sağlayacağınız bir programdır.